Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Αντί για μπέλλα την κάναν κατσιβέλα

Πήγε για λίφτινγκ σε ινστιτούτο ομορφιάς και κατέληξε να χρωστά στις τράπεζες 75.000 ευρώ! Μάλιστα, όχι μόνο χρεώθηκε μέχρι τον λαιμό αλλά δεν βελτίωσε και την εικόνα της, καθώς όλες οι «μαγικές» θεραπείες έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα η άτυχη πελάτισσα να προσπαθεί τώρα να βρει το δίκιο της στα ελληνικά δικαστήρια. Μέσα από τη μήνυση που φέρνει στη δημοσιότητα το «protothema.gr» ξετυλίγεται όλο το χρονικό της υπόθεσης που θυμίζει μαύρη κωμωδία, αλλά και τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα ινστιτούτα ομορφιάς για να ψαρεύουν ανυποψίαστους πελάτες.

Ολα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2007. Τότε που η εταιρεία ήρθε σε επαφή με το «θύμα» και το έπεισε να κλείσει ραντεβού στο ινστιτούτο, προκειμένου να συζητήσουν για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεραπείες για σύσφιγξη του δέρματος. Μάλιστα, όταν πλήρωσε τα πρώτα χρήματα και πήρε στα χέρια της την απόδειξη, διαπίστωσε πως τελικά τη θεραπεία δεν την κάνει το γνωστό ινστιτούτο αλλά μια άλλη άγνωστη εταιρεία! «Μετά το τέλος της θεραπείας στην οποία συμφώνησα να υποβληθώ, συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα και έτσι μου προτάθηκε να ακολουθήσω μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία ονόματι “Thermage”. Παράλληλα, εκτός από τις εγγυήσεις που μου επεσήμαναν για τη συγκεκριμένη θεραπεία, μου ανακοίνωσαν και το κόστος το οποίο θα ανερχόταν στο ποσό των 14.000 ευρώ», αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2008 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η πελάτισσα και λίγο παρακάτω συμπληρώνει : «Πράγματι, κατέβαλα το ποσό, όμως και πάλι η θεραπεία δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στη σχετικά έντονή διαμαρτυρία μου αναίρεσαν τις αρχικές τους διαβεβαιώσεις ότι θα έχει αποτέλεσμα μέσα σε έξι μήνες και ισχυρίστηκαν ότι τα αποτελέσματα θα είναι ορατά έπειτα από έναν χρόνο. Βέβαια, ούτε και με την παρέλευση του έτους υπήρξαν κανενός είδους ορατά αποτελέσματα, ενώ από έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι συνήθως το κόστος μιας τέτοιας θεραπείας κινείται μεταξύ 1.500 και 2.000 ευρώ».

Το ένα μετά το άλλο τα δάνεια στις τράπεζες

Η κατάσταση για την άτυχη γυναίκα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο… Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, όχι μόνο πλήρωσε έναν σωρό λεφτά αλλά άρχισαν να εμφανίζονται και προβλήματα υγείας. «Αρχικά αισθητικής μορφής -όπως αναφέρει στη μήνυση- και στη συνέχεια παθολογικής φύσεως». Το ινστιτούτο σε μα προσπάθεια να κουκουλώσει το θέμα αναγκάστηκε να υποβάλλει την πελάτισσα σε οζονοθεραπεία όχι βέβαια για να ανανεωθεί το δέρμα της αλλά για να αποκατασταθούν οι ζημιές που έγιναν από τις προηγούμενες θεραπείες. Ομως και σε αυτή την περίπτωση η πελάτισσα έγινε για μια ακόμη φορά θύμα… «Ούτε αυτή η απακαταστατική θεραπεία είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και έτσι μου προτάθηκε να συνάψω εκ νέου μια σύμβαση για την εκτέλεση μιας δήθεν επαναστατικής θεραπείας ονόματι “Mesogun”, η οποία θα γινόταν βάσει ενός ειδικού μηχανήματος που μόλις είχε παραλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία από το εξωτερικό. Επιπλέον μου είπαν ότι η αξία της παραπάνω θεραπείας ξεπερνούσε το ποσό των 75.000 ευρώ, αλλά εγώ θα πλήρωνα μόνο 1.800 σε μια ένδειξη επαγγελματισμού για την ταλαιπωρία που μου προκάλεσαν». Εκείνο που πραγματικά προκαλεί πολλές απορίες είναι, σύμφωνα με την καταγελούσα, το γεγονός ότι την υποχρέωσαν να πάρει δάνεια από διάφορες τράπεζες συνεργαζόμενες με το ινστιτούτο αισθητικής, συνολικού ποσού που αγγίζει τις 75.000 ευρώ. Οπως υποστηρίζει η ίδια, της υποσχέθηκαν πως αφού το έπαιρνε και το κατέβαλλε στα ταμεία της εταιρείας, θα έπαιρνε πίσω όλο το ποσό -πλην των 1.800 ευρώ- που θα πλήρωνε για τη θεραπεία έτσι ώστε να μπορέσει να τα επιστρέψει στις τράπεζες. Ομως κάτι τέτοιο δεν έγινε… «Μέχρι σήμερα, ουδέποτε υποβλήθηκα σε οποιαδήποτε θεραπεία τύπου “Mesogun”, καθώς παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις των εγκαλουμένων ουδέν μηχάνημα είχε παραλειφθεί, ενώ αναγκάστηκα να αποπληρώσω τα ποσά των δανείων για να μη μου κατασχέσουν το σπίτι, οδεύοντας με βεβαιότητα σε πλήρη οικονομική καταστροφή». Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει καταθέσει η συγκεκριμένη γυναίκα, ποτέ δεν πήρε πίσω τα χρήματα που πλήρωσε ενώ τα δάνεια τα πληρώνει η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: