Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Χρειάζονται επιβεβαίωση . . . έχει πέσει στο ναδίρ η αυτό-εκτίμηση τους.

"Η κυβέρνηση προασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών"
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές, ασφαλές και ανθεκτικό"
=========================================
Σχολιάζει ο Νάσος Ζαγγογιάννης.

"Ο κ. Καραμανλής είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας" . . .. ΝΑΙ σας λέω !!! το βεβαιώνει εξάλλου και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, της ΝΔ, που "εφαρμόζεται" εδώ και μία σχεδόν πενταετία!!!


Και όμως, υπάρχουν ακόμη Έλληνες, οι οποίοι σεβόμενοι την νοημοσύνη τους, έπαψαν εδώ και αρκετό καιρό τώρα, να συμμετέχουν σε ένα θέατρο του παραλόγου, της ευτέλειας και της κακογουστιάς.

ΝΑΙ έχουν απομακρυνθεί, και παρακολουθούν από πολύ μακριά, τα πολιτικά δρώμενα, και ως εκ τούτου, είναι φυσικό, να ΜΗΝ γνωρίζουν πρόσωπα, ρόλους και καταστάσεις.

Ακούγεται και από σοβαρούς και ΜΗ ανθρώπους της δεξιάς παράταξης το :

"Πάμε για εκλογές" . . ."πέφτει η κυβέρνηση"
. . .Αντάρτες , κότες, κατσίκια κλπ.


Είναι τόσο μεγάλη η απαξίωση που έφερε, αυτή η κυβέρνηση, και πάρα πολλοί αυτοί , οι οποίοι πίστεψαν στο κάτι καινούριο και στο διαφορετικό, αλλά φευ!, στο τέλος, απογοητεύτηκαν . . ..

Υπάρχουν, πολλοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. που υποφέρουν από πολιτική απογοήτευση, είναι μια καινούρια ψυχική ασθένεια, κάτι σαν την ερωτική απογοήτευση.


Χρειάζονται επιβεβαίωση . . . έχει πέσει στο ναδίρ η αυτό-εκτίμηση τους.


Πρώτος ο πολύς Βύρωνας Πολύδωρας, τέως υπουργός ο οποίος αντιμετώπισε τις "ασύμμετρες απειλές" - πυρκαγιές, με θάρρος και αποφασιστικότητα.


Αποτελεσματικότητα ΔΕΝ είχε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Σκεφτείτε ότι κάηκε πέρυσι η μισή Ελλάδα, ποιος μας λέει ότι, αν είχαμε έναν άλλο υπουργό ΔΕΝ θα καιγότανε και ολόκληρη η επικράτεια.;


Επιβεβαίωση λοιπόν :

"Χαίρετε !!! είμαι ο Βύρων Πολύδωρας, δεν το λέω για να κάνω χιούμορ αλλά για να μην αισθάνομαι ξένος μέσα στο σπίτι μου . . ".

ΝΑΙ φίλοι μου είναι ο Βύρων Πολύδωρας, που όταν ανέβηκε στο βήμα της Κεντρικής επιτροπής, αυτό-παρουσιάστηκε δηλώνοντας την ύπαρξη του.


Επιβεβαιώθηκε ; Αυτός ξέρει και οι υπόλοιποι κομματικοί σύνεδροι !!!

Αυτό που πρέπει να μείνει είναι, ότι μίλησε για ανομίες και για την ανάγκη να μπορούν να ξανά-κυκλοφορούν ελεύθερα στα καφενεία τα στελέχη του κόμματος.


Η αιχμή ξεκάθαρη και ειρωνική. Μίλησαν 65 στελέχη, η επιλεκτική ενημέρωση, πάντα πίσω από τα παραπολιτικά. Τι είπαν οι άλλοι ; όλοι σχεδόν κινήθηκαν γύρω από κάποιον πολύ θρησκευόμενο υπουργό, αλλά με μία "ελεύθερη" και "δημοκρατική δέσμευση", να ΜΗΝ αναφέρουν το όνομα του. Αυτό μου θυμίζει κάτι περιπαιχτικές συμπεριφορές, ορισμένων πλακατζήδων, που βάζουν κόκκινη γραμμή, σε ορισμένα άτομα, και τα προσφωνούν :ως : ο "ακατονόμαστος", ό "έτσι", ο "αλλιώς" κλπ.


Εδώ τα πράγματα πρέπει λογικά να αλλάζουν, συνειρμικά η σκέψη μας, οδηγείται σε πολιτικά πρόσωπα και βουλευτές, που ο λόγος τους, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος, με το Άρθρο 60 - (Δικαίωμα ψήφου, παραίτηση από το αξίωμα) του Ελληνικού Συντάγματος :

"1. Oι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.
2.
H παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν ανακαλείται."

Ζούμε στην εποχή της κατάρρευσης των πάντων.

ΔΕΝ υπάρχει πολιτική ηθική, αξιοκρατία και αύριο.


Η ειδησεογραφία, έχει να κάνει, σε καθημερινή βάση, με το ποιο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης είναι εμπλεκόμενο σε σκάνδαλο. Τίποτα ΔΕΝ ενοχλεί, έστω και αισθητικά, κανέναν.


Η συμπολίτευση, σύσσωμη και πανέτοιμη για αποσιώπηση και κουκούλωμα :

Με ξεθωριασμένα συνθήματα, πεσμένο ηθικό και καταρρακωμένα, διάτρητα και υποκριτικά επιχειρήματα, ενεργοποιούν, σε κάθε ευκαιρία, τη χιλιό-παιγμένη κασέτα, του συμψηφισμού και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. H τακτική της παρεμπόδισης του αντιπάλου να εκφραστεί, φωνάζοντας και χειρονομώντας ανερυθρίαστα, με εμφανή την υποκρισία και το ψεύτικο και ανούσιο λόγο. Μια πρακτική που ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και η ξεχασμένη κ. Παπακώστα και η κυρία Ζέτα (αλήθεια που είναι αυτή ;), εκπαίδευσαν τους υπόλοιπους, στην λογική του :

"έχω πάντα δίκαιο" και ΔΕΝ σε "ακούω".


Φτηνή και λαϊκίστικη επιχειρηματολογία, και πάντα ανολοκλήρωτη.

Μία μπουρδολογία η όποια επιχαίρει ακόμη και σε τροπάριο της :

" εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης . . . παράταξης".


Ακούγονται συχνά - πυκνά :


"Εσείς κάνατε αυτά, εσείς τα άλλα, επί των ημερών σας εκείνα. . ."


Ο φτωχός μεροκαματιάρης, ο άνεργος και ο μικρό-συνταξιούχος, παρακολουθούν με θλίψη και αμήχανοι να αντιδράσουν.Οι λογαριασμοί τρέχουν, οι ίδιοι τρέχουν, και οι νεόπλουτοι τρέχουν, αλλά προς "wall street" μεριά.


Η άλλη άποψη και η κριτική σε δημόσια πρόσωπα σχεδόν έχει απαγορευτεί.

Το να ασκήσεις το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα σου, είναι σχεδόν απαγορευτικό.

Οι προσφιλείς αγωγές, και τα αποτρεπτικά εξώδικα, εκφοβίζουν και αδρανοποιούν την όποια εύλογη αναφορά, σε καραμπινάτα σκάνδαλα και περίεργους και ασυνήθιστους σε χρονικά περιθώρια, απότομους και αδικαιολόγητους πλουτισμούς.


Η αναφορά σε ακρίβεια, και σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια και με την καθημερινότητα – τα μεγάλα και τα δελεαστικά κόλπα των "σεμνών και ταπεινών", έχουν καταντήσει υλικό για σάτιρα και περιπαιχτικών αστεϊσμών.


Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι δηλώσεις του κ. Καραμανλή, ομοιάζουν τραγέλαφος:

"Θα διασώσω τις τράπεζες και το οικονομικό μας σύστημα" κλπ.

Τη στιγμή που στην Ελλάδα πωλούνται και ανταλλάσσονται τα πάντα, χωρίς κανείς να μπορεί να παρακολουθήσει, τι, πότε και με ποιες συνοπτικές διαδικασίες.


Γελάει, ο κόσμος μαζί σας κ. Καραμανλή, ένα γέλιο που αφήνει πίσω μια πικρή γεύση, θλίψη και απογοήτευση.


"Στου Σουφλιά τη θύρα, όσο θέλεις χτύπα !!! . . ."

Νάσος Ζαγγογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: