Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Μάχη για την επιμέλεια των παιδιών του εγκλήματος της Φιλοθέης

Από τα πρώτα βήματα της ζωής τους, βίωσαν τον πόνο και την απόλυτη φρίκη. Καρποί ενός παράφορου έρωτα που εξελίχθηκε σε ολέθρια σχέση και κατέληξε σε τραγωδία, βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο μιας διαμάχης για το ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια τους. Το νέο επεισόδιο στη σύντομη αλλά θυελλώδη ζωή τους, θα έχει πλέον πρωταγωνιστές αυτά…

Την ίδια ώρα, με τα δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπο τους και το μυαλό σταματημένο στην ημέρα που η 36χρονη Παναγιώτα «έσβησε» από τα χέρια του συζύγου της Γιάννη, οι οικογένειες Μαζαράκη και Κατσιλάμπρου, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να βρουν μια λύση για τα δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν, να κρατήσουν το 4.5 ετών αγοράκι και 14 μηνών κοριτσάκι κοντά τους, να τα μεγαλώσουν με αγάπη και στοργή, να τα στηρίξουν να ξεπεράσουν το μακάβριο παρελθόν. Έτσι, οι συγγενείς τόσο της άτυχης πιανίστας Παναγιώτας όσο και του προφυλακισμένου καθηγητή μουσικής Γιάννη Κατσιλάμπρου έδειχναν αρχικά αποφασισμένες να φθάσουν στα άκρα προκειμένου να πάρουν την επιμέλεια των δύο παιδιών. Μάλιστα μέσω των δικηγόρων τις κινήθηκαν νομικά προκειμένου να κερδίσουν τα παιδάκια. Οι πληροφορίες λένε, ότι τις τελευταίες ημέρες οι δύο πλευρές δείχνουν να έρχονται πιο κοντά σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση έτσι ώστε μακριά από δικαστήρια και αγωγές να μεγαλώσουν από κοινού τα δύο αγγελούδια.

Μάχη για την επιμέλεια

Όταν το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου αποκαλύφθηκε το φρικτό μυστικό που έκρυβε το πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη και ο Γιάννης Κατσιλάμπρος έπαιρνε το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, οι δύο οικογένειες κινήθηκαν άμεσα προκειμένου τα δύο τέκνα του ζευγαριού να απομακρυνθούν από τη μεζονέτα της Φιλοθέης. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή, ειδικοί παιδοψυχολόγοι ανέλαβαν την φροντίδα τους έτσι ώστε να βιώσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την απώλεια των αγαπημένων τους γονέων. Καταφύγιο, έγινε πλέον για αυτά το σπίτι της γιαγιάς τους, της μητέρας του Γιάννη Κατσιλάμπρου πάντα υπό την επίβλεψη ειδικών. Όμως και αυτή είναι μια προσωρινή λύση καθώς τόσο οι οικογένεια του 36χρονου μουσικού όσο και της άτυχης πιανίστας έδειχναν αποφασισμένες να διεκδικήσουν και να μεγαλώσουν τα δύο παιδιά. Επηρεασμένοι δε από τα θλιβερά γεγονότα και συναισθηματικά φορτισμένοι κινήθηκαν ακόμη και νομικά αποφασισμένοι να δώσουν σκληρή μάχη για την επιμέλεια των παιδιών.

Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στις δύο οικογένειες έκαναν λόγο για σκληρό αγώνα. «Καμία από τις δύο πλευρές αρχικά, δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει πίσω. Δεν μπήκαν καν στη διαδικασία του διαλόγου αφού εκτιμούσαν πως η λύση θα βρισκόταν μόνο μέσω της δικαστικής οδού» λέει στο «ΘΕΜΑ» άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα προσθέτοντας «Όλα έδειχναν ότι πολύ δύσκολά θα βρισκόταν λύση και τελικά αυτή η κατάσταση που έπαιρνε τη μορφή άγριας κόντρας θα έκανε κακό στα παιδιά».

Αλλαγή πλεύσης

Η αρνητική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί όλο αυτό το διάστημα, άρχισε τις τελευταίες ημέρες να αλλάζει. Με τη βοήθεια και των δικηγόρων τους, οι δύο πλευρές κατάλαβαν πως τηρώντας σκληρή γραμμή περισσότερο κακό, παρά καλό θα κάνουν στα δύο παιδιά και έτσι αποφάσισαν να γίνουν πιο διαλλακτικοί. Το να μεγαλώσουν τα παιδιά με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, δηλαδή τη γιαγιά και τον παππού, δεν είναι και η ιδανικότερη λύση, από τη στιγμή μάλιστα που και στις δύο οικογένειες υπάρχουν νέοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν την επιμέλεια των παιδιών. Οι πληροφορίες λένε πως η πιο πιθανή λύση θα είναι σύνθετη. Κάτι που σημαίνει πως η μία οικογένεια θα αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών και η άλλη την οικονομική στήριξη. Σε αυτή την περίπτωση τα παιδιά φαίνεται πιο πιθανό το να μεγαλώσουν με την οικογένεια της αδερφής της άτυχης Παναγιώτας Μαζαράκη, Βασιλικής ενώ σε ότι αφορά στο οικονομικό σκέλος, το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων τους θα καλύπτεται από την οικογένεια Κατσιλάμπρου που έχει και τη μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες καθώς θα παρθεί και η απόφαση για το πώς τελικά θα μεγαλώσουν τα δύο παιδιά. Φυσικά, αυτό που παραμένει αδιευκρίνιστο αλλά αποτελεί ένα ακόμη αγκάθι είναι το εάν θα πρέπει τα αγγελούδια να επιστρέψουν στο σπίτι όπου έγινε το άγριο φονικό. Οι παιδοψυχολόγοι, είναι κάθετοι λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα τους έκανε κακό και έτσι προτείνουν να μεγαλώσουν σε ένα ουδέτερο περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες λένε πως ο 36χρονος καθηγητής μουσικής βιώνει το δικό του δράμα στη Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Απομονωμένος από όλους δείχνει να είναι χαμένος στο δικό του κόσμο. Στις ελάχιστες κουβέντες με τους συγκρατούμενους του, αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στο φρικτό έγκλημά που διέπραξε ενώ αυτό που πραγματικά δείχνει να τον απασχολεί είναι το τι θα απογίνουν τα δύο παιδία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: