Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων (13/11/08)


Γράφει Ο ΘΑΜΩΝΑΣ


..0602...
Στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης κρατούνται ο Νίκος Καρβέλας και η Ανίτα Πάνια. Δεν σταμάτησαν το αυτοκίνητό τους σε σήμα αστυνομικών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επεισοδιακή καταδίωξη.


.CNN reports....ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα σε χρονικό διάστημα 21
μηνών υποχώρησε το αργό πετρέλαιο φθάνοντας στα 55,03 δολ. το βαρέλι και συρρικνώνονται. Οι αγορές βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησαν 4,2% την εβδομάδα που πέρασε – την 29 η συνεχόμενη εβδομάδα υποχώρησης – σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της MasterCard Inc. ...σχ. εδώ στην χώρα της μπανανίας με τους παρωπιδοφόρους πελάτες των κομμάτων τι μας κανουν με την βενζίνη?

.kafeneio news..ξημερώματα
συνελήφθησαν οι καλλιτέχνες Καρβέλας και Αννιτα Πανια γιατί αρνήθηκαν να δεχτούν ελεγχο Αστυνομικών σε παραλιακή λεωφόρο!

kafeneio news...
Αν η πρόκριση στη φάση των "16" του Κυπέλλου Ηellas OnLine ήταν ο στόχος των "πρασίνων" κόντρα στην Καβάλα, τότε οι "πράσινοι" πέτυχαν το στόχο τους, καθώς νίκησαν την ακριτική ομάδα με 3-0. Αν όμως, στόχος ήταν ο Παναθηναϊκός να ικανοποιήσει τους φιλάθλους του με την εμφάνισή του, τότε η ομάδα απέτυχε.

.Βατοπέδι...Πληθώρα πολιτικών και δικαστικών
προσώπων εμπλέκει με την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι, ο Χριστόδουλος Μπότσιος, νομικός συμβούλος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπότσιος υποδεικνύει ονόματα όπως αυτά των υπουργών Πέτρου Δούκα και Ευάγγελου Μπασιάκου, του Νίκου Τσιαρτσιώνη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου.

Χωρίς φάρμακα αλλά και χωρίς… γιατρούς κινδυνεύουν
να μείνουν λίαν συντόμως οι περίπου 1,2 εκ. ασφαλισμένοι του δημοσίου. Μετά τους φαρμακοποιούς που αποφάσισαν τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), τη σκυτάλη παίρνουν οι γιατροί οι οποίοι δηλώνουν ότι εφεξής θα δέχονται τους ασφαλισμένους του εν λόγω φορέα για ιατρική επίσκεψη, πλην όμως θα αμείβονται τοις μετρητοίς από αυτούς.

kafeneionews...Σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μόλις 14 μήνες
μετά τις εκλογές πυροδοτεί η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης μετά την διαγραφή Τατούλη, κάτι όμως που ο Πρωθυπουργός δεν το θέλει και οι υπουργοί το φοβούνται. Αναταράξεις όμως προκαλούν οι σφοδρές εσωκομματικές κόντρες Σουφλιά-Αλογοσκούφη και Μεϊμαράκη-Ζαγορίτη.

.
Τουλάχιστον 5.000 κρατούμενοι συνεχίζουν την απεργία πείνας στις φυλακές της χώρας. Άκαρπη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με την επιτροπή πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων.

SkyNews....
Το λιμάνι της ΄Υδρας θα κλείσουν στις 8 το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι του νησιού, με αίτημα τη δρομολόγηση συμβατικού πλοίου. Εδώ και δύο χρόνια, το νησί εξυπηρετείται μόνο από υδροπτέρυγα, με αποτέλεσμα να έχουν υψηλό κόστος τα εισιτήρια και η μεταφορά εμπορευμάτων.

.BBC reports...
Ανδρες του βρετανικού πολεμικού ναυτικού σκότωσαν δύο Σομαλούς πειρατές στην διάρκεια της αποτυχημένης απόπειράς τους να καταλάβουν φορτηγό πλοίο συμφερόντων Δανίας στον Κόλπο του Αντεν, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Αμύνης στο Λονδίνο.

.Με απώλειες 456,87 μονάδων, ποσοστό 5,25%, έκλεισε πριν από λίγο στο Χρηματιστήριο
του Τόκιο ο δείκτης Nikkei

.
Κοροϊδία... κυβέρνησης και Τάκη Αθανασόπουλου σε βάρος των καταναλωτών είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ έχουν βγει στο... μεϊντάνι λέγοντας ότι «ο πρόεδρος της ΔΕΗ παραιτείται» και δείχνοντάς τον ως μοναδικό υπαίτιο για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και για τη διάλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.

kafeneio-Kalavrita-reports..Ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του Οδοντωτού
Σιδηροδρόμου Διακοφτού - Καλαβρύτων από την Πέμτη 13 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.Συγκεκριμένα, θα εκτελείται καθημερινά ένα δρομολόγιο ανά κατεύθυνση τις εργάσιμες ημέρες και τέσσερα ανά κατεύθυνση τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.

..Reuters...New York...13 Nov 2008 02:28EST.....Oil 53.44$ -2.02% -- Gold 712.1$ -0.76%

ΑΠΕ....4..Χρειάζονται στήριξη οι εργαζόμενοι",
τόνισε η κα Αλ. Παπαρήγα, η οποία θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών.
.ΑΘΛΗΤΙΚΑ kafeneioNews....Μετά την εκπληξη του αποκλεισμού της ΡΕΑΛ στο κύπελλο Ισπανίας έχουμε αποκλεισμός σοκ για την Τσέλσι στο Λιγκ Καπ Αγγλίας, καθώς έχασε 4-5 στα πέναλτι από την Μπέρνλι (ομάδα της Τσάμπιονσιπ), μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ (1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα). Στα προημιτελικά της διοργάνωσης προκρίθηκε η Τότεναμ επικρατώντας 4-2 της Λίβερπουλ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν και προκρίθηκε. Πρωταγωνιστές για την Τότεναμ, οι Ρόμαν Παβλιουτσένκο και Φρέιζερ Κάμπελ, που πέτυχαν από δύο τέρματα.

.Reuters...Ενα ακόμη κρούσμα του ιού Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών
επιβεβαίωσε σήμερα η Ταϊλάνδη – το δεύτερο αυτήν την εβδομάδα – στην αγροτική περιοχή της Ουθάι Θάνι, 200 χλμ. βορείως της Μπανγκόκ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Γεωργίας της χώρας.«Θανατώσαμε όλα τα κοτόπουλα στις περιοχές όπου εντοπίστηκε ο ιός Η5Ν1 μετά από τους εργαστηριακούς ελέγχους», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

.Reuters...
Πυρκαγιά σημειώθηκε σε πυρηνικό εργοστάσιο στη βόρεια Ιαπωνία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος, ανακοίνωσε η εταιρία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, η οποία απέκλεισε κάθε κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας.

CNN..Σχέδια να προσκαλέσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο
των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της στην Πράγα στις 2 Απριλίου, κάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε η πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της χώρας η οποία θα έχει την προεδρία της Ε.Ε. το επόμενο εξάμηνο.


.kafeneio...Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
θα προχωρήσει η Τροχαία (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας) στις οδούς γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος από αύριο Παρασκευή 14 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, λόγω του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

.kafeneio...Κλειστή είναι αυτή την ώρα (12:30) η Σταδίου
από πορεία εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.Οι διαδηλωτές κατευθύνονται στη Βουλή.

1330...Ελληνικό Χρηματιστήριο Γ.Δ. 1.963,81 -2,32% 13:15......

.Φορώντας μαύρα περιβραχιόνια θα εργαστεί
αύριο το προσωπικό του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενώ από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00 θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές συνθήκες στο νοσοκομείο.Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παπαγεωργίου Γαβριήλ Ταχτατζόγλου οι εργασιακές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε παραίτηση 600 εργαζόμενους. Το υπάρχον προσωπικό, είπε, προβλέπεται για την κάλυψη 625 κρεβατιών ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργούν 790 κλίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: