Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων (12/11/08)


Γράφει Ο ΘΑΜΩΝΑΣ


Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων
τα ξημερώματα της Τετάρτης. Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Σήφη Βαλυράκη. Έρευνα διενεργεί η κρατική Ασφάλεια.

kafeneio news.......24ωρη
στάση σημερα στα Ταμεια εκτός του ΙΚΑ...Με αίτημα την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, οι εργαζόμενοι σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, εκτός από το ΙΚΑ, θα πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρη απεργία.

ΑΠΕ......Την αυτοκτονία δύο νέων, μιας 15χρονης και ενός 25χρονου
, οι οποίοι είχαν αναγγείλει τις προθέσεις τους σε «δωμάτια συνομιλιών» στο Ιντερνετ, απέτρεψαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

kafeneio news.......Νάυπλιο στο Αργος στην Κόρινθο και μετά στο ΚΑΤ τραυματία τον γύριζαν
γύρο-γύρο.....Απλήρωτοι για ενα χρόνο οι γιατροι απο τον ΟΠΑΔ..... τεράστιες ελλείψεις καταγράφονται στα Νοσοκομεία...............

CNN..NewYork....ΠΤΩΤΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη
, πλησιάζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα 20 μηνών, εν μέσω εικασιών ότι η International Energy Agency (IEA) θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη για τη ζήτηση πετρελαίου το 2009 εξ αιτίας της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε έως 78 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 58,55δολ =69ευρώ!!! . το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης ......βυθίστηκε το Μπρεντ κατω απο τα 56$!! ......σχ.. εδω το λιτρο σταθερο στο 1 ευρω, οταν στην ιδια διεθνή τιμη του βαρελιού πριν 20 μηνες το λίτρο εδω ειχε 0,58ευρω....αυξηση +90%!!! , καθαρή αισχροκέρδια!!.

.Με απώλειες 113,79 μονάδων
, ποσοστό 1,29%, έκλεισε πριν από λίγο στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei

.ΓΣΕΕ..........Ακρίβεια και ανεργία είναι τα σοβαρότερα προβλήματα
για τους εργαζόμενους, σύμφωνα με έρευνα της VPRC για τη ΓΣΕΕ. Το 75% εκτιμά ότι τα πράγματα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

Για «επανειλημμένες επισκέψεις ρασοφόρων
στο γραφείο του νομικού συμβούλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστόδουλου Μπότσιου», έκανε λόγο ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου, Βασίλειος Κουρούμαλης, στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της ανταλλαγής της λίμνης Βιστωνίδας.

MEGA channel....H ΔΕΗ
Καμπουράκης -Οικονομέας προς Τραγάκη βοyλευτή ΝΔ ..Γιατι κε Τραγάκη Η ΔΕΗ ειχε κερδη 400 εκ.ευρω το 2004 με το πετρέλαιο στα 27$ το βαρελι ...Σήμερα έχουμε μια καταχρεωμένη ΔΕΗ , ενώ σήμερα το βαρέλι εχει 55$ ?!

.Τις πρώτες ζημίες
στην ιστορία της εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο η ING Groep, η χρηματοοικονομική εταιρεία που δέχθηκε «ένεση ρευστότητας» ύψους 10 δισ. ευρώ από την ολλανδική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, έπειτα από διαγραφές 1,51 δισ. ευρώ.

Rueters.....Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές
στα ασιατικά χρηματιστήρια, αγγίζοντας τα χαμηλά δύο εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,29%, στις 8.695,51 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, κλείνοντας με μικρές απώλειες 0,25%.

kafeneio news......Αστυνομικοί του τμήματος Βραχατίου
, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Άσσο Κορινθίας, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν άνδρα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ερήμην καταδικαστική απόφαση του τριμελούς Εφετείου Θράκης με την οποία είχε καταδικαστεί σε 84 μήνες φυλακή για μεταφορά, διευκόλυνση και προώθηση αλλοδαπών στη χώρα χωρίς να έχουν δικαίωμα εισόδου, με σκοπό το κέρδος.

CNN..repeorts....Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39
τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σήμερα στο Κανταχάρ, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.«Στο νοσοκομείο Μιρουάις διακομίσθηκαν τα πτώματα τριών ανθρώπων, που σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη, και νοσηλεύουμε 39 τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά και έξι γυναίκες. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι πολίτες», δήλωσε ο γιατρός Αμπντουλάχ Φαχίμ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

kafeneionewsroom......Προπονητής του Πανιωνίου
πρέπει να θεωρείται ο Τάκης Λεμονής, καθώς σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η συνάντηση που είχε χθες ο Ελληνας τεχνικός με τον μεγαλομέτοχο της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ, Κώστα Τσακίρη, και τον πρόεδρο της εταιρείας, Φάνη Γαλλή, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών, κατέληξε σε συμφωνία. Σήμερα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η συμφωνία θα επισημοποιηθεί

Σύμφωνα με πρόσφατα
επίσημα στοιχεία της
Κομισιόν η χώρα μας εξακολουθεί να κατέχει την τελευταία θέση ανάμεσα στα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ, μετά ακόμη και από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

.Δεν παραιτείται ο πρόεδρος και διευθύνων
σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, αλλά το ...αφήνει στην διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού!Οπως δήλωσε ο ίδιος σε περίπτωση που του ζητήσει κάτι τέτοιο, θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση αλλά και τα στελέχη της ΔΕΗ για μια ομαλή διαδοχή.

.Η μικρή άνοδος του δείκτη στο 7,1%
τον τελευταίο θερινό μήνα, από 7% τον Ιούλιο, οφείλεται στην αύξηση των επισήμως καταγραφόμενων ως ανέργων κατά περίπου 7.000 άτομα. Ωστόσο, «κρύβει» και θετικά στοιχεία, όπως η αύξηση της απασχόλησης κατά 14.000 θέσεις και η μείωση του ανενεργού πληθυσμού κατά πάνω από 10.000 άτομα.

Συνεχίζεται στη Βουλή η διαδικασία εξέτασης των κύριων εμπλεκόμενων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου, με αφετηρία τη λίμνη Βιστωνίδα.Το πρωί, η τότε πρόεδρος της Διάσκεψης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης που είχε δικαιώσει το Δημόσιο αλλά δεν εξέδωσε ποτέ την απόφαση γιατί αυτό... πρόλαβε να παραιτηθεί από τη δίκη, ήταν σαφής για το ποιοι γνώριζαν το περιεχόμενο της απόφασης.Η πληροφορία κατά την κ.Μαρία Ψάλτη, Εφέτη σήμερα, είχε διαρρεύσει στην τοπική κοινωνία και στη Μονή Βατοπεδίου, καθώς πριν την παραίτηση του Δημοσίου είχε ήδη δεχθεί παρεμβάσεις από όλες τις πλευρές, τους επικεφαλής των δικηγορικών συλλόγων, τον νομάρχη, τον Μητροπολίτη και φυσικά τη Μονή Βατοπεδίου.Κατά την ίδια, ο γέρων Αρσένιος της είχε μάλιστα τηλεφωνικώς ζητήσει να του επιβεβαιώσει τις διαδόσεις κάτι το οποίο ισχυρίστηκε ότι απέφυγε.

.Skyonline....
Ανυποχώρητοι οι κρατούμενοι των φυλακών, οι οποίοι συνεχίζουν την πλήρη αποχή από νερό και φαγητό. Κρίσιμες οι σημερινές επαφές του υπουργού Δικαιοσύνης. Παπούλιας: Η αντιμετώπιση της κατάστασης στις φυλακές είναι θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: