Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (12/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ

1410
.....
Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης θα έχουν το μεσημέρι της Τετάρτη οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», από την οποία θα κριθεί η συνέχιση ή μη της μαζικής απεργίας πείνας των περισσοτέρων από 5.300 κρατουμένων στις φυλακές της χώρας. Εν τω μεταξύ, την αποφυλάκιση περίπου 1.500 κρατουμένων!!! και νέες συνθήκες καλύτερης διαβίωσης, μεταχείρισης και θετικών προοπτικών για το σύνολο των κρατουμένων της χώρας πρότεινε το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών στον υπουργό Δικαιοσύνης κατά τη δεύτερη ειδική συνεδρίασή του, την Τρίτη.

1430....
Το Τζάνειο Νοσοκομείο έχει κυριολεκτικά «στεγνώσει» από βασικές προμήθειες νοσοκομειακών υλικών τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων αλλά και ασθενών. Στη Μαιευτική Κλινική μάλιστα διαδραματίζονται κωμικοτραγικές σκηνές, αφού έχουν εξαφανιστεί από κει ακόμη και οι πάνες για τα νεογέννητα μωρά και οι γονείς αναγκάζονται να τις αγοράζουν από φαρμακεία και σούπερ-μάρκετ της περιοχής. Η μαία Ελένη Κοσμίδου μιλώντας στον ALPHA είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαι μαία 25 ετών στο Τζάνειο και αυτό που έχω να πω, είναι ότι τα αποθέματα της αξιοπρέπειας έχουν τελειώσει».

1440....CNN reports..Στην πόλη Μοσούλη του βορείου Ιράκ
ένοπλοι σκότωσαν σήμερα μια γυναίκα έξω από το σπίτι της, στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτό, σκότωσαν την αδελφή της και τραυμάτισαν την μητέρα τους. Πριν φύγουν από το σπίτι, οι ένοπλοι τοποθέτησαν βόμβα, η οποία εξερράγη τη στιγμή που στο σπίτι έφταναν τρεις αστυνομικοί, τραυματίζοντάς τους.

kafeneio news..Το ρόλο του πρώην υπουργού
Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου, αλλά και τις κινήσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη φώτισαν οι νέες καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.Ο πρώην δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης υποστήριξε ότι ο κ. Ρουσόπουλος στο ραντεβού του με φορείς της περιοχής «ήταν αρνητικός και κάθετος για το ιδιοκτησιακό που είχε τελειώσει».

Πέντε νέους παράγοντες που ενοχοποιούνται
σημαντικά για την πρόκληση εμφράγματος «αποκάλυψαν» νέες ενδελεχείς επιστημονικές μελέτες. Το εργασιακό άγχος, η κατάθλιψη, το παθητικό κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή -σε συνδυασμό με την παχυσαρκία- και η άγνοια αναδεικνύονται πλέον στους νέους «εχθρούς» του σύγχρονου ανθρώπου καθιστώντας τον ιδιαίτερα ευάλωτο στην εκδήλωση καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί στα νοσοκομεία «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» και «Αττικόν»,
παρά τη συμφωνία υπουργείου Υγείας και Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για άμεση υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Κι αυτό διότι θεωρούν ότι «η πρόταση του υπουργείου δεν εξασφαλίζει την πραγματοποίηση των απαραίτητων προσλήψεων ούτε βάζει τέλος στο σημερινό καθεστώς υπερεργασίας των γιατρών,με τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας και τους κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών».

Tα μέλη του ΕΣΡ θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους του AΝΤ1
, μετά τις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί από πολίτες για το περιεχόμενο της εκπομπής «Η στιγμή της αλήθειας», την παρουσίαση της οποίας έχει η σύντροφος του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αδ. Γεωργιαδή, Ευγενία Μανωλίδη.

Αμετακίνητος εμφανίστηκε και την Τρίτη
ο μεγαλομέτοχος της MARFIN-ΕΓΝΑΤΙΑ BANK Ανδρέας Βγενόπουλος, καθώς αρνήθηκε και πάλι να πάρει μερίδιο από την «προίκα» των 28 δισ. ευρώ, με τους υπόλοιπους τραπεζίτες να γκρινιάζουν για καθυστερημένη εφαρμογή του σχεδίου. Την ίδια ώρα, φόβους ότι αυτά τα λεφτά δεν θα φθάσουν τελικά στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, εξέφρασαν τραπεζίτες που συναντήθηκαν με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον ισχυρισμό του, ότι δεν χαρίζεται ούτε 1 ευρώ στις τράπεζες.


«Καίνε» την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και το ζεύγος Βουλγαράκη μαρτυρίες-«φωτιά»
στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ουρανούπολης Τρύφωνας Μιτινζής καταθέτοντας την Τρίτη κατήγγειλε τη σύζυγο του κ. Βουλγαράκη συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη για παράνομες πράξεις, ενώ «καταπέλτης» ήταν και εναντίον του πρώην υπουργού για εμπλοκή του στην υπόθεση ως υπουργός Πολιτισμού.

Οι κρατούμενοι των φυλακών συνεχίζουν την πλήρη αποχή από νερό και φαγητό. Κ. Παπούλιας: Η αντιμετώπιση της κατάστασης στις φυλακές είναι θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας".

Στα χέρια της αστυνομίας τρεις αλλοδαποί. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 54 κιλά κάνναβη, περίπου 5 κιλά ηρωΐνη και 800 γρ κοκαΐνη. Ένας άνδρας συνελήφθη στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στη Φλώρινα, με εννέα κιλά χασίς.

CNNnews..
Ένα νέο μοναδικό υλικό δημιούργησαν αμερικανοί χημικοί επιστήμονες του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ .Το υλικό ονομάστηκε "παντοφοβικό" καθώς "διώχνει" όποιο υγρό πέσει πάνω του. Οποιοδήποτε υγρό έρθει σε επαφή με το "παντοφοβικό" υλικό, αντί να διαχέεται, αναπηδά πάνω του με τη μορφή σφαιρικών σταγόνων!!

kafeneioAthleticNews...Μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA έπεσε η Εθνική ομάδα
ποδοσφαίρου που πλέον βρίσκεται στην 18η θέση για τον μήνα Νοέμβριο.Η ελληνική ομάδα έχασε 38 βαθμούς δίνοντας την ευκαιρία στην Παραγουάη, πρωτοπόρος στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ στη Λατινική Αμερική, να την προσπεράσει με άλμα πέντε θέσεων.

Την ενοχή των δεκαεννέα από τους 27 κατηγορούμενους
για την υπόθεση των επεισοδίων στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία το Μάρτιο του 2007, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που στοίχησαν τη ζωή του 25χρονου Μιχάλη Φιλόπουλου, ζήτησε ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Επαμεινώνδας Βρακατσέλης.

kafeneio news....Μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα παρκόμετρα
και την ετυμηγορία του ότι η πρακτική επιβολής προστίμων από το δήμο είναι παράνομη η παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών μηνύει για παράβαση καθήκοντος τόσο τον νυν δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και την προκάτοχό του κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

.kafeneio newsroom...Τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, οι οποίοι
νωρίτερα έκαναν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, δέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Ο πρωθυπουργός μας άκουσε μεν, αλλά ανέφερε ότι τα αιτήματά μας θα πρέπει να εξεταστούν υπό το πρίσμα των αντοχών της οικονομίας. Βγαίνουμε με άδεια χέρια», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ου ΙΚΑ.....

.Την παρουσία της χώρας μας στη Σομαλία
με μία φρεγάτα και το ελικόπτερό της καθώς και με επιτελικά στελέχη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πειρατείας εμπορικών πλοίων, ενέκρινε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ....

.Το ουκρανικό Κοινοβούλιο καθαίρεσε την Τετάρτη
τον πρόεδρό του, σύμμαχο του προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο, κατηγορώντας τον για παραβίαση των κανονισμών του σώματος.

Μνημείο προχειρότητας και αναχρονισμού χαρακτηρίζει ο Τομέας Γυν. του ΠΑΣΟΚ την τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή από ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. για το κοινό επίθετο των συζύγων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ "πέρασε" νύχτα, εν κρυπτώ και χωρίς κανένα διάλογο, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από κοινού με τον ΛΑ.Ο.Σ., μια ακόμη εντελώς αναχρονιστική διάταξη, που προβλέπει την δυνατότητα κοινού επιθέτου των συζύγων, κατεδαφίζοντας συστηματικά και μεθοδευμένα κεκτημένα δικαιώματα των γυναικών στο Οικογενειακό Δίκαιο που ισχύει στη χώρα μας!

Είναι η πρώτη φορά, που μία ελληνίδα «διεισδύει» στη λίστα με τις 25 πιο hot γυναίκες
του πλανήτη, που δημοσιεύει κάθε χρόνο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο E! Entertainment. Η Έλενα Παπαρίζου, όμως, κατάφερε να αποσπάσει και αυτό τον τίτλο. «Η Έλενα έχει φωνή αγγέλου και σώμα ελληνίδας θεάς. Έδειξε πόσο καυτή είναι στο διαγωνισμό της Eurovision του 2005», αναφέρει δημοσιογράφος του καναλιού, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια ότι η ποπ τραγουδίστρια «χρησιμοποιεί τα μακριά της πόδια και το πλούσιο στήθος της, για το καλό της πατρίδας της».

Τη θέση πως οι προτάσεις του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών
(ΚΕΣΦ) δεν ικανοποιούν τα βασικά αιτήματα των κρατουμένων εξέφρασαν στον υπουργό Δικαιοσύνης οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» Παναγιώτης Λάμπρου και Νικόλαος Γιαννόπουλος.

Στις 2.010,52 μονάδες έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α.
σημειώνοντας πτώση κατά 1,94%. Ενδοσυνεδριακά κυμάνθηκε μεταξύ 1.993,73 και 2.078,37 μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: