Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

τεστ


Άντε με το καλό να αναλάβει ο μαύρος Ομπάμα για να δούμε άσπρη μέρα, λένε μερικοί εξ ημών… Άλλοι πάλι μένουν ουδέτεροι, δεν του αφορά το θέμα. Και μια άλλη μεγάλη ομάδα παραμένει επιφυλακτική και καλά κάνει. Έχουμε πλέον γίνει σώφρονες σε αυτή τη χώρα, από τη στιγμή που αποφασίσαμε να μην παρακολουθούμε τα λεγόμενα των πολιτικών μας, και βασιζόμαστε στην κρίση και το πολιτικό ένστικτο μας. Είναι καλή αυτή η χειραφέτηση μας από τους πολιτικούς μας, που βρίσκονται τουλάχιστον δύο κλικ πίσω από μας.

Και για να είμαστε ρεαλιστές πώς να πάρει στα σοβαρά μια υπερδύναμη τη χώρα μας, όταν έχουμε τόσους ελληνοαμερικανούς γερουσιαστές και στα δύο μεγάλα κόμματα της Αμερικής, άλλους τόσους πολλούς φιλέλληνες γερουσιαστές που ανά πάσα στιγμή είναι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των συμφερόντων μας από ότι οι δικοί μας πολιτικοί, δηλώνουμε ότι ο καλύτερος μας σύμμαχος πια είναι οι Ρώσοι τους οποίους αφήνουμε να κάνουν γυμνάσια στο Αιγαίο παρέα με τους Τούρκους- και όχι με μας- και να ελλιμενίζουν τα πλοία τους σε τουρκικά λιμάνια (τόση εμπιστοσύνη έχουν στη χώρα μας), να υπογράφουμε αγωγούς φυσικού αερίου και να αποκλειόμαστε από την παραλαβή του, να γίνεται πρωθυπουργικού επιπέδου σύσκεψη για το φυσικό αέριο στη Μόσχα και ο ‘σύμμαχος’ μας Πούτιν να μην καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό; ενώ επιμένει να ονομάζει τα Σκόπια Μακεδονία. Αυτή η στάση της Ρωσίας δείχνει πόσο λίγο υπολογίζει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με την συνακόλουθη επίθεση φιλίας προς τη Μόσχα.

Κακά τα ψέματα. Μια σοβαρή χώρα με ανάλογη εξωτερική πολιτική δεν μπορεί παρά να ακολουθεί μια σταθερή πολιτική με ορίζοντα πολλών δεκαετιών, και φυσικά δεν μπορεί να παρακολουθεί μια εξωτερική πολιτική που ισορροπεί στον αέρα χωρίς σχοινί από κάτω (ούτε οι καλύτεροι ακροβάτες δεν το πετυχαίνουν) όπως είναι η τρέχουσα μετέωρη, τυχάρπαστη, και ανώριμη Ελληνική.

Πλάκα – πλάκα είναι πιο πιθανό ο Παναθηναϊκός να βρει στήριξη από τον πρόεδρο Ομπάμα στο θέμα του Βοτανικού, γιατί ως επιχείρηση έχει συγκροτημένη πολιτική με επιχειρήματα βασισμένα σε μελέτες και άψογο business plan, παρά η Ελλάδα με την πολιτική – ανεμόμυλο και τον σχεδιασμό κινούμενη-άμμος την οποία υποστηρίζει και πάμε προς Μεφιστοφελή.

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: