Επειδή αναδημοσιεύσαμε δημοσίευμα της espresso για το ξενοδοχείο που δημιούργησε στα Καλάβρυτα ο Αμβρόσιος (Διαβάστε εδώ) δημοσιεύουμε την απάντηση του.
Αγαπητέ κ. Διευθυντά,
Σας ευχαριστώ πολύ για την δυσφήμηση μιας προσπάθειας μας, η οποία τελικά, για τους έχοντες νουν και άρα σκεπτόμενους αναγνώστες σας, καταλήγει να είναι διαφήμιση.
Αναφέρομαι στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος σας με τίτλο: «Πως τα κελιά των μοναχών έγιναν πολυτελέστατο ξενοδοχείο, ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ, RESORT».
Αντιπαρερχόμενος τό σκωπτικό και επικριτικό πνεύμα της συντάκτριας κας Γιούλης Σταρίδα, θα απαντήσω μόνον σε ορισμένα καίρια σημεία, προκειμένου οι αναγνώστες σας να έχουν πληρέστερη ενημέρωση.
-Τό συγκεκριμένο συγκρότημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ αλλά ΠΡΟΕΧΟΝΤΩΣ εκκλησιαστικό ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και εκ παραλλήλου ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, μόνο και μόνο για να είναι βιώσιμο.
Πως θα μπορούσε άλλωστε να διατηρηθεί ένα μικρό Επαρχιακό Συνεδριακό Κέντρο πραγματοποιώντας Συνέδρια μόνο επί 30 ή 50 ή και 80 έστω ημέρες τό χρόνο;
Συλλογισθήτε, παρακαλώ, ότι όταν πραγματοποιείται ένα Συνέδριο χρειάζονται δωμάτια ύπνου, τραπεζαρίες, γεύματα, πρωινό, γενικώς παροχή και άλλων σχετικών ανέσεων και υπηρεσιών (accomodation).Συνεπώς ένα ολοκληρωμένο Συνεδριακό Κέντρο πρέπει να είναι καί Ξενοδοχείο για να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Σεις όλως δευτερευόντως, ως εν παρόδω, εγράψατε, ότι: «...διαθέτει επίσης συνεδριακό κέντρο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει επαγγελματικές συναντήσεις, εταιρικές παρουσιάσεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις καθώς είναι σχεδιασμένο και εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά συστήματα».
-Τό λάθος της συντάκτριας είναι ότι τον πρωτεύοντα ρόλο –τον συνεδριακό- έθεσε δεύτερο και αντιστρόφως. Εξ άλλου τα ξενοδοχεία εργάζονται με ταξιδιώτες και τουρίστες στα Week End, (δηλ. Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή) τά δέ Συνέδρια πραγματοποιούνται στις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδος δηλ. από το πρωί της Δευτέρας έως τό μεσημέρι της Παρασκευής.
-Τό συγκρότημα αυτό δημιουργήθηκε πάνω σε ερείπια, με αυτό δε και δια αυτού αναστήθηκαν τα ερείπια, που υπήρχαν έως τότε! Στα κτίρια αυτά δεν έμεναν σχεδόν καθόλου πια Μοναχοί, διότι ούτε κύρια κατοικία των Μοναχών υπήρξαν ποτέ, ούτε τόσοι πολλοί Μοναχοί υπάρχουν σήμερα στο Μέγα Σπήλαιο.Τα παλιά πέτρινα σπίτια καί τό ελαιοτριβείο της Μονής είχαν εγκαταλειφτεί ήδη καί είχαν καταντήσει ερείπια, αποθήκες αχρήστου υλικού, καταφύγιο των τρωκτικών κλπ. Αποτελούσαν όνειδος για την ιστορική Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Τώρα πια και αυτά ανακαινίσθηκαν και η ιστορία της Μονής συνεχίζεται.
-Στη δημιουργία του Συνεδριακού τούτου Κέντρου συνέβαλε αποφασιστικά ή βούληση και επιθυμία του αειμνήστου καί οραματιστού Μητροπολίτου Σηλυβρίας κυρού ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ, Ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου, ο οποίος έζησε στην Ελβετία και μας εδώρησε και το ποσόν του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) € περίπου, που αποτέλεσε τό εταιρικό κεφάλαιο της ΜΕΤΟΧΙ Α.Ε.Η Εταιρία αυτή είναι αμιγώς εκκλησιαστική, μέτοχοι δε η Ιερά Σύνοοδος (2%), η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου (18%) καί η καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολις (80%).Η σύσταση της Α.Ε. ήταν υποχρέωσης του Νόμου, διότι άλλως το έργο της αναστηλώσεως δεν θα μπορούσε να ενταχθή στις ιδιωτικές Επενδύσεις και φυσικά να χρηματοδοτηθεί.
-ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, ότι υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από πλευράς των Μοναχών, όσο καί από της πλευράς της τοπικής κοινωνίας. Θα ήταν χαρά μου να με ενημερώσετε περί αυτών, αν υπάρχουν.
-ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, ότι υπάρχει μιά «τεράστια πισίνα». Σας ερωτώ μία πισίνα με διαστάσεις 6,5 χ 13,5 θεωρείται τεράστια; Δεν πρέπει να σοβαρευτούμε λιγάκι;
-ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, ότι «κάθε χρόνο δεκάδςς γάμοι και βαπτίσεις τελούνται» εκεί! Μά τό συγκρότημα άρχισε να λειτουργεί μόλις την Μεγάλη Πέμπτη, τόν παρελθόντα Απρίλο!Πως λοιπόν «κάθε χρόνο» τελούνται κλπ. αφού ακόμη δεν έχει χρονιάσει; Σας πληροφορώ δε ότι μόνον δύο γάμοι καί μόνον κατ’ εξαίρεση έγινα μέχρι τώρα!
Εκ του έργου αυτού η Αιγιάλεια πολλαπλώς έχει ωφεληθεί καί θα ωφεληθεί περισσότερο προϊόντος του χρόνου. Ήδη περισσότερα από τριάντα άτομα εργάζονται στη Μονάδα αυτή σε μιά εποχή που η ανεργία μαστίζει την Χώρα μας.Αλλά και η άφιξη προσώπων και προσωπικοτήτων ημεδαπών καί ξένων, μόνον καλά προσπορίζει στην Αιγιαλεία.
Εάν λοιπόν λέξεις όπως «πολυτελές», πολυτελέστατο ξενοδοχείο» κλπ. είχαν αντικατασταθεί με τίς λέξεις «αξιοπρεπές», «αξιοπρεπέστατο συγκρότημα», τότε το δημοσίευμα σας θα ήταν μια πρώτης τάξεως διαφήμιση. Ο όρος «Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων ****» είναι αρκετό. Τα λέγει όλα!
Αλλά βλέπετε σεις οι των ΜΜΕ δεν χρωστάτε ένα καλό λόγο για μας τούς Ιεράρχες. Πρέπει όλα να τα βλέπετε στραβά ή να τα στρεβλώνετε!Την προτομή του Ιεράρχου - Δωρητού δεν την είδατε; Δημοσιεύετε δέκα τρείς (13) φωτογραφίες! Θα έβλαπτε να είχατε μια ακόμη; Αλλά στην όλη περιγραφή της καλής σας συντάκτριας δεν ταίριαζε!Η αναφορά στον μακαριστό Ιεράρχη θα χάλαγε το ρεπορτάζ! Αυτό ακριβώς συνθέτει την κρίση της εποχής μας. Η στάση του Τύπου και των ΜΜΕ γενικώς.
Σκεφτείτε το!Σας συγχωρώ.
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
ΠΑΠΟΥΛΗ ΧΕΣΤΟΥΣ,ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΕ ΚΑΘ ΕΝΑ ΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΞΟΔΡΟΜΟΥΝ
Δημοσίευση σχολίου